Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /srv/users/khm/apps/fakulti/public/index.php(7) : eval()'d code:12) in /srv/users/khm/apps/fakulti/public/wp-content/plugins/post-views-counter/includes/counter.php on line 294
Usia 3 Tahun Setengah Hanya Tahu 13 Patah Perkataan? Doktor Ini Kongsikan Tips dan Mengapa Keadaan Sebegini Berlaku.

Usia 3 Tahun Setengah Hanya Tahu 13 Patah Perkataan? Doktor Ini Kongsikan Tips dan Mengapa Keadaan Sebegini Berlaku.

Melentur buluh biarlah dari rebungnya, begitulah dengan pepatah melayu yang membawa maksud galakkan kepada ibu bapa tentang didikan kepada anak-anak bermula dari peringkat awal lagi. Penting untuk ibu bapa mendidik anak-anak dari segala aspek kehidupan yang bersesuaian dengan umur mereka. Hal ini sangat penting untuk mencorakkan sikap anak-anak kita pada peringkat awal.

Namun, jika di peringkat awal lagi anak-anak tidak dididik dengan cara yang betul, banyak kekurangan yang mungkin berlaku kepada anak-anak di kemudian hari sebagai contoh anak hanya tahu beberapa perkataan sahaja walaupun usia sudah meningkat dan sebagainya. Untuk menggelakkan daripada perkara sebegini berlaku.

Disini, kami kongsikan perkongsian daripada Doktor Redza Zainol tentang aktiviti yang ibu bapa boleh lakukan dengan anak-anak yang boleh mempercepatkan perkembangan minda dan tingkahlaku anak-anak.

Kredit: Doktor Redza Zainol

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram