Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /srv/users/khm/apps/fakulti/public/index.php(7) : eval()'d code:12) in /srv/users/khm/apps/fakulti/public/wp-content/plugins/post-views-counter/includes/counter.php on line 294
Tips Mudah "Download" Video atau Gambar Dari Instagram

Tips Mudah “Download” Video atau Gambar Dari Instagram

Instagram merupakan satu platform media sosial yang percuma yang digunakan untuk berkongsi gambar dan video. Ia lebih kurang seperti Facebook tetapi penyampaiannya lebih kepada visual.

Semenjak dilancarkan, Instagram telah menjadi platform yang paling popular untuk berhubung dengan selebriti, pemimpin, rakan, keluarga, dan banyak lagi. Kali ini kami hendak berkongsi bagaimana cara untuk “download” video atau gambar dari Instagram.

Ia tidak seperti di Facebook, hanya perlu tekan kanan pada “mouse” anda, anda boleh dapatkan gambar yang anda mahukan. Bagi video di Facebook, anda perlu ada spesifiksi tambahan seperti IDM (Internet Download Manager) untuk mendapatkan video tersebut. Lain pula untuk Instagram. Cara ini lebih mudah dan berkesan hanya perlu ada sambungan internet.

Pertama, anda perlu taip di Google ” Instagram Video Downloader” dan klik pada DownloadGram.

Kedua, anda akan pergi ke website DownloadGram dan masukkan link daripada Instagram sama ada video atau gambar

Contohnya ada pada rajah di bawah.

Akhir sekali copy link di ruang kosong dan tekan butang “Download”, Kemudian tekan “Download Image”

Mudahkan? Ayuh kongsikan semoga orang lain mendapat manfaat yang sama.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram