Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /srv/users/khm/apps/fakulti/public/index.php(7) : eval()'d code:12) in /srv/users/khm/apps/fakulti/public/wp-content/plugins/post-views-counter/includes/counter.php on line 294
Google Maps: Ketahui masa yang sesuai untuk pergi ke restoran tanpa berhimpit

Google Maps: Ketahui masa yang sesuai untuk pergi ke restoran tanpa berhimpit

Musim PKP ini, kebanyakkan restoran telah menghadkan bilangan pelanggan untuk masuk dalam sesuatu masa. Jika untuk take away pula, kita perlu beratur panjang sehingga keluar daripada kawasan restoran. Sungguh menyusahkan sekali kerana di situ kita banyak membuang masa dan terpaksa berhimpit. Belum campur penat kita lagi. Sesetengah orang, dia lebih suka beli sendiri kerana kita boleh memilih apa yang kita suka dan harga berpatutan berbanding menggunakan perkhidmatan delivery harganya jauh beza.

Sekarang, kita tidak perlu risau kerana adanya aplikasi Google Maps. Daripada aplikasi ini, kita boleh tahu keadaan restoran yang kita hendak pergi sama ada ramai orang atau sebaliknya.

Bagaimana caranya?

  1. Anda perlu buka aplikasi Google maps dan taip restoran yang anda hendak pergi. Contoh KFC Bandar Baru Bangi.

2. Anda perlu scroll ke bawah, lihat pada popular times.

3. Perhatikan pada graf bar tersebut. Kita boleh tahu keadaan restoran tersebut. Jika lihat gambar di atas, graf bar tersebut berwarna merah yang menunjukkan waktu terkini yang menunjukkan “Not too busy”.

Mudahkan? jadi, lepasni kita tidak perlu berhimpit dan beratur panjang semasa hendak membeli.

Kredit : Wiser.my

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram