Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /srv/users/khm/apps/fakulti/public/index.php(7) : eval()'d code:12) in /srv/users/khm/apps/fakulti/public/wp-content/plugins/post-views-counter/includes/counter.php on line 294
Aplikasi Waktu Solat Terbaru Yang Menampilkan Gaya Hidup Muslim: TheNoor

Aplikasi Waktu Solat Terbaru Yang Menampilkan Gaya Hidup Muslim: TheNoor

Pada 28 Januari 2021, applikasi TheNoor kini telah dilancar dengan jayanya yang mempunyai ciri-ciri menarik bertemakan ” a shariah inspired and guided”. Ia diperkenalkan oleh usahawan serta selebriti terkenal Noor Neelofa setelah wujudnya pelbagai isu mengenai penggunaan applikasi waktu solat “MuslimPro”.

Pelbagai ciri yang menarik ada pada applikasi TheNoor antaranya:

 1. Mempunyai 5 bahasa terjemahan.
  Anda sebagai pengguna boleh memilih sama ada bahasa melayu, bahasa inggeris, bahasa indonesia, bahasa tamil dan bahasa cina. Semua bahasa tersebut anda boleh pilih pada “setting” dan pilih “translation”.

 2. Boleh memilih ” reciter” yang anda mahukan
  Applikasi ini telah memperkenalkan “reciter” yang terkenal dari seluruh dunia seperti Maher Al-Mueaqly, Saud Al-Shuraim, Mishary Rashid Al-Afasy, Abdul Rahman Al-Sudais, Bandar Baleela, Saad Al-Ghamidi, Salah Budair, Ahmed Al-Ajmi, Yasser Al-Dossari dan Khlifa Al Tunaiji.

 3. Boleh mengubah saiz dan bentuk “font”
  Anda boleh memilih saiz dan bentuk font mengikut kesesuaian dan keselesaan anda.

 4. Boleh mengesan kiblat dan surau atau masjid berdekatan.
  Jika anda berada di kawasan Kajang, applikasi ini akan menyenaraikan semua masjid dan surau yang terdapat pada kawasan Kajang. Anda perlu tekan ikon Waze atau Google Maps untuk menuju masjid yang anda mahukan. Mudahkan?

 5. Boleh menukar tema
  Anda boleh memilih tema mengikut tema yang diberi. Bagi penukaran tema, anda boleh klik pada general dan pilih “select theme”

 6. Boleh membeli Limited Edition Card Touch & Go
  TheNoor telah berkoliberasi dengan Touch & Go untuk mengeluarkan kad edisi terhad sempena pelancaran aplikasi ini. Anda boleh membeli dengan harga bermula Rm37.90 sehingga Rm99.00

 7. Al-quran mudah alih
  Aplikasi ini dilengkapi dengan 114 surah di dalam Al-Quran dengan terjemahannya sekali. Anda boleh membaca dimana sahaja anda berada.

Gambar dibawah merupakan paparan aplikasi sebenar TheNoor:

Download sekarang

Sumber: TheNoor

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram